Díszműkovácsolás

Jancsó Gergely díszműkovács iparművész oldalai

Jelenleg a Fotógaléria kategóriát látja.

Fémbútorok

Kovácsoltvas és rozsdamentes acél bútorok, kovácsoltvas ágyak, székek, asztalok, rozsdamentes térelválasztók, komplett rozsdamentes konyhaberendezések kerülnek ide.


Dísztárgyak

A hagyományos kovácsolási technológiákkal készített képzőművészeti alkotások divatirányzatoktól függetlenül közkedvelt díszei lakásainknak. Ezek a tárgyak minden esetben egyediek, az alkotó érzéseit tükrözik. A téma általában a megrendelő igényeit, a formavilág a művészt jellemzi. Kovácsoltvas dísztárgyak, virágtartók, lakásfelszerelési elemek, dekorációk, szobrok tartoznak ide, és ezek a kovácsoltvas csigák is, amelyek önmagukban dekorációs célt szolgálnak, de gondolkodtam már más jellegű – pl. kabáttartó fogas – felhasználásukon is.


Sütőkészletek, tűzi készletek

Kovácsoltvas kerti sütők, sütőkészletek, kandallók kovácsoltvas kiegészítőinek elkészítése.


Szőlőfuttatók, árnyékolók

A kovácsoltvas kerti kiegészítők nemcsak hasznosak, de kellemessé, jó hangulatúvá varázsolják a kertet. Készülhetnek hasítással, átlapolással, szegecseléssel, a környezetbe harmonikusan illeszkedő stílusban és díszítéssel. A kovácsoltvas szőlőfuttató, árnyékoló, pergola,  rózsalugas, kerti pavilon a kerti partik praktikus és hangulatos kiegészítője.


Lépcsők, fellépők

Kovácsoltvas lépcsők, fellépők, csigalépcsők, beltéri lépcsők…


Kovácsoltvas és rozsdamentes korlátok

Kül- és beltéri kovácsoltvas korlátok, lépcsőházi korlátok, rozsdamentes lépcső és korlát…


Csillárok, lámpák

A művészi kivitelű kovácsoltvas csillár, falikar, lámpa általában tükrözi az igényes környezetet, követi az épület stílusát. Egy minimalista lakótérben elhelyezett csillár pedig egyedi, határozott stílust ad az egész lakásnak.


Biztonsági rácsok

Az igényesen elkészített kovácsoltvas biztonsági rácsok nemcsak az illetéktelenek behatolását akadályozzák meg, hanem extrém méretükkel, robusztus megjelenésükkel erőt sugallnak, és valódi biztonságot is jelentenek. Emellett egy kovácsoltvas biztonsági rács megfelelően illeszkedik az épület jellegéhez, az igényesen kidolgozott ablakrács, ajtórács látványa esztétikai élményt nyújt.


Kapuk, kerítések

Kovácsoltvas kerítések, kapuk különböző stílusban, egyedi igények szerint. A kovácsoltvas kerítés, kapu robusztus kivitelével, sajátos stílusával feltűnő, igényes környezetet teremt.
A kovácsoltvas kapu 3, 5, 11, 12, 13, 16 és a kovácsoltvas kerítés 1, 2, 3 számú képek Szombathy Gábor tervei alapján készültek.


Térplasztikák

A kovácsoltvas térplasztika, szobor főleg abban különbözik a képzőművészet egyéb területein létrehozott műtárgyaktól, szobroktól, hogy ezek az alkotások alapvetően hagyományos tűzi kovácsolásos megmunkálással készülnek, és a vas faragásával, vésésével nyerhetik el végleges formájukat, díszítésüket. Ezek már az ötvös szakma alapműveletei.


Hirdetőtáblák, cégérek

A cégér egy cég szolgáltatásának minőségére és a tevékenység jellegére is utalhat. A jó cégér figyelemfelkeltő, a térplasztikához hasonló alkotás, stílusának illeszkednie kell az épület homlokzati stílusához, az üzlet portáljához. Egy igényesen elkészített kovácsoltvas hirdetőtábla, cégér és egy megfelelően megmunkált konzol felkelti a járókelők figyelmét.